Life coaching; werken aan de relatie met jezelf.

Natuurlijk is relatietherapie de Ronde Venen gespecialiseerd in relatietherapie. Maar los van relatietherapie zijn wij zeker ook in te zetten als life coach. Dat is immers altijd al ons werk geweest! Daarnaast kiest menig stel ervoor om, na de relatietherapie, samen met ons te werken aan een nog fijner leven. Life coaching is eigenlijk dus een optioneel verlengstuk geworden van relatietherapie.

 

Life coaching helpt jou inzicht te krijgen in wat je diepste wensen en je ware talenten zijn.  Als je deze centraal stelt in jouw leven leef je je leven vol passie en zingeving.

 

Je hebt absoluut zeker alles al in huis om een leven te leiden, dat geheel bij jou past. Maar door allerlei labels, stickers, negatieve overtuigingen, beperkende gedachte, kaders, het voldoen aan verwachtingen die jij en je omgeving aan jou stelt, ingrijpende gebeurtenissen et cetera kan je in het leven uiteindelijk behoorlijk ver van je essentie geraken met alle gevolgen van dien.

Een aantal zichtbare gevolgen;

 • burn-out
 • bore-out
 • stress
 • oververmoeidheid
 • somberheid
 • slapeloosheid
 • negatieve midlife crisis
 • afgevlakte emoties of juist enorme emotionele uibarstingen
 • verdovingsgdrang / verslavingsgevoeligheid
 • fysieke aandoeningen ( bijvoorbeeld rugklachten, buikklachten, slechte weerstand )
 • moeite om gezonde relaties aan te gaan
 • piekeren
 • et cetera

 

Als holistisch life coach maken we gebruik van de 7-stappen-methodiek;

Stap 1; aandacht voor je mind.

Middels diepgaande gesprekken, wandelcoaching, kunstzinnige therapie en dynamische gespreksvoering helpen wij jou op mentaal niveau inzicht in jezelf te krijgen en inzicht in jou in relatie tot jouw omgeving. Wanneer is jouw mind eigenlijk dienend? En in welke situaties is jouw mind een absolute saboteur? We brengen jouw angsten en pijnlichamen kundig in kaart. Waar ligt de oorsprong? Welke ego's zet je in om deze angsten en pijnlichamen te omzeilen?

 

Het in kaart brengen en temperen van niet-dienende gedachten maakt ruimte voor positieve en creëerende gedachten. En deze positieve mindset heb je straks echt nodig om je leven opnieuw vorm te geven. Daarnaast zal het praten over de gebeurtenissen uit het verleden en het ombuigen van de gedachten en overtuigingen die daaruit ontstaan zijn een positieve verandering in jou teweeg brengen. Het inzetten van affirmaties kan hierin dienend zijn!

 

Stap 2; aandacht voor je emoties. 

Ook brengen wij jou in contact met je emotionele lichaam. Hoe herken je jouw emoties ( ze manifesteren zich veelal in je lijf )? Wat zijn de triggers voor jouw negatieve emoties en de daarbij horende negatieve gedachten en beperkende overtuigingen? Waar in het verleden heb je deze negatieve emoties eerder gevoeld? Hoe zijn deze negatieve gedachten en beperkende overtuigingen ontstaan? Welke pijnlichamen zijn er nu nog in jou aanwezig? Welke ego's zet je in om die pijnlichamen niet meer te hoeven voelen?

 

Je wordt zo steeds meer bewust. Je gaat je ego's herkennen en doorzien. Jij wordt leidend en niet meer lijdend. Het doorleven van deze emoties, en het daarmee een plekje geven van zaken uit het verleden, creëert de nodige ruimte in jezelf. Er ontstaat ruimte voor postitieve gevoelens! 

 

Stap 3; aandacht voor je lichaam. 

Middels mindfulness en meditaties brengen wij jouw lichaam meer in balans em helpen wij jou meer in contact te komen met jouw lichaam. Vanuit dit verhoogde lichaamsbewustzijn leer je meer in het nu te zijn.  Ook herken je hierdoor eerder je emoties gezien deze zich in je lichaam manifesteren. Jouw positief ingestelde mind in combinatie met jouw emoties zijn de graadmeter voor jou om te bepalen of je iets aan het doen bent wat écht goed voor je is.

 

Ook kijken wij naar hoe jij voor je lichaam zorgt. Neem je voldoende rust? Neem je voldoende beweging? Draagt jouw voeding bij aan een gezond lichaam? Een gezond lichaam is namelijk van groot belang, gezien een gezond lichaam bijdraagt aan gezonde ( positieve ) gedachten en gevoelens ( en andersom natuurlijk ).

 

Stap 4; aandacht voor je ZIJN. 

Als denken, doen en voelen weer in balans is, plus het niet dienende op fysiek, metaal en emotioneel gebied is losgelaten, ontstaat er alle ruimte om zonder beperkingen af te stemmen op je bewustzijn / de aanschouwer / je essentie. Vanuit deze essentiële basis wordt het mogelijk om stap voor stap in kaart te brengen wat je diepste wensen en ware talenten zijn. Je gaat mogelijkheden zien om je wensen met je talenten in te zetten om zo je leven opnieuw op te bouwen. Je wordt vanaf nu de ware manifestator!

 

Stap 5; design your life.

We gaan een mindmap maken en een visionboard; hoe mag je leven eruit gaan zien?  Wandelcoaching en kunstzinnig werken kan nu ingezet worden om dingen nog helderder te krijgen voor je.

 

Stap 6; Wet van Aantrekking + concrete stappen zetten. 

Als je het exacte wensbeeld helder hebt, en deze hebt vastgelegd in je mindmap en visionboard, is het tijd om gebruik te maken van de Wet van Aantrekking! Het is de bedoeling dat je meerdere malen per dag even de tijd neemt om te doorvoelen hoe het zou zijn als alles wat je wenst reeds gerealiseerd is. Dat wat je nu wenst, zend én straal je op deze manier met kracht én vol vertrouwen uit. Je zult zien dat dat wat je wenst uiteindelijk ook écht naar je toe komt. Naast het inzetten van deze Wet van Aantrekking, word je ook heel concreet begeleid in het zetten van de eerste stappen naar je gewenste toekomstbeeld. Manifesteren kan je dus echt leren!

 

Stap 7; tussenevaluatie en verder gaan. Als er wat stappen zijn gezet naar jouw leven vol passie en zingeving, of als er juist sprake is van een kleine stagnatie, wordt het tijd voor bezinning en helikopterview. Voelt je mindmap nog als kloppend? Is je visionboard nog kloppend en volledig? Of ben je wellicht stiekem toch weer een beetje afgedwaald van jezelf? Als het, na eventuele bijstelling, weer volledig kloppend voelt voor je, ga je gewoon weer verder waar je gebleven bent.

 

Zo creëer je in 7 stappen je leven vol met passie en zingeving.

Ik wil graag contact over life coaching