Herkennen jullie jezelf in het onderstaande?

Het gezinsleven stroomt niet zoals jullie zouden willen dat het stroomt en daar zijn meerdere redenen en oorzaken voor te benoemen. Het gezinsleven vraagt daarom best veel van jullie. En wellicht vraagt het ook veel van jullie kind (eren).

 

Jullie maken je als ouders behoorlijk zorgen en vragen jullie zelf regelmatig af hoe nu verder te gaan. Wellicht zijn er veel ruzies binnen jullie gezin? Of wordt er juist amper gesproken? Voelen jullie geen onderlinge verbinding? Of ervaren jullie een tekort aan veiligheid? Ontbreekt de luchtigheid en humor? En hoe is het met de onderlinge betrokkenheid gesteld?

 

Misschien gaat het ook niet zo soepel met één van jullie kinderen. Is er veel boosheid in jullie kind? Of is er sprake van faalangst? Somberte? Chronische overprikkeling? Of maken jullie je zorgen over een verslaving? Wordt jullie kind gepest of buitengesloten? Of... 

 

Het kost jullie samengevat best veel energie om jullie gezin draaiende te houden. En dan hebben jullie naast het gezin waarschijnlijk ook nog een baan waarin jullie tijd en energie steken. Maar hoe combineren jullie dit alles dan met jullie relatie? Is daar nog wel ruimte voor? En jullie sociale netwerk....  Zijn jullie nog in staat deze te onderhouden? En hoe zit het met jullie me-time, sporten, hobby's?

 

Als jullie eindelijk even een momentje rust hebben, dan komen al gauw die irritante, onzekermakende, piekergedachten weer opzetten. Herkennen jullie het gevoel van machteloosheid? Of de continue stroom van negatieve gedachten? Niet fijn en niet ok natuurlijk. Gelukkig kan dit allemaal anders worden!

Maar waarom dan gezinstherapie?

Middels gezinstherapie wordt er gewerkt aan een fijnere dynamiek binnen jullie gezin en worden uiteenlopende problemen op een prettige, professionele en multi-disciplinaire wijze aangevlogen.

 

Wij geloven niet in ellenlange vragenlijsten, alleen maar praten-om-het-praten en het opplakken van allerlei labels. Daarnaast vinden wij ellenlange wachtlijsten absoluut niet passend bij dit soort problemen. Daarom zorgen wij ervoor, dat  jullie binnen een maand al bij ons terecht kunnen.

 

Als jullie het willen kunnen wij dus al snel, gedegen en concreet met jullie aan de slag gaan!

Onze werkwijze

  • Per gezinslid wordt er kundig in kaart gebracht wat de persoonlijke behoeften en wensen zijn. Daarnaast wordt er gekeken welke blokkades en pijnstukken er aanwezig zijn, die verzilvering hiervan in de weg staan. Er wordt, indien nodig, een concreet persoonlijk plan van aanpak opgesteld. Middels individuele sessies wordt er dan aan dit plan van aanpak gewerkt.
  • Ook wordt er een plan van aanpak opgesteld voor het gezin in zijn geheel.
  • Natuurlijk wordt er een grondige analyse gemaakt van de bestaande communicatiepatronen binnen jullie gezin. Later in het traject krijgen jullie, indien nodig, diverse communicatietechnieken aangeleerd om zo bepaalde patronen te doorbreken. Onder andere middels EFT.
  • Wanneer de situatie erom vraagt, is er ruimte voor systemisch werk. Dit wordt dan aangevuld met een familieopstelling of innerlijk kindwerk.
  • Wanneer het pubers betreft, die issues hebben met hun sociale omgeving of last hebben van identiteitsvraagstukken, bieden wij één op één pubercoaching aan.
  • Bij vraagstellingen over de opvoeding en / of wanneer jullie als ouders niet tot een gezamenlijke opvoedvisie komen, zullen wij daar enkele praktische sessies aan besteden. Wat zijn jullie kernwaarden? Wat zijn jullie algemene waarden en normen? Hoe kunnen deze een plek krijgen binnen jullie opvoeding en wat is jullie persoonlijke bijdrage hierin?
  • Bij timemanagementproblemen is er een mogelijkheid tot begeleiding in dezen.
  • Als jullie zelf relatieproblemen ervaren, kan er overgegaan worden tot relatietherapie.
  • Bij burn-out, stress en overprikkelingsklachten zetten wij life coaching in.
  • Als wij zaken tegenkomen die niet onze specialiteit zijn, zullen wij jullie tijdig en kundig doorverwijzen binnen ons netwerk.

Tariefstelling

Het tarief voor gezinstherapie is €150,- exclusief BTW per sessie van een uur en een kwartier bij begeleiding door Ramon óf Cathelijn. Als wij samen de sessie begeleiden is het tarief €220,- exclusief BTW per sessie. Voor avondsessies en weekendsessies rekenen we een toeslag van €45,- per sessie. Gemiddeld zijn er zo'n 6 sessies nodig. Als zzp-er kan je de sessies aftrekken onder de noemer persoonlijke coaching. 

 

De tarieven op onze website zijn inclusief voor- en nawerk, tussentijds telefonisch contact en begeleiding bij thuiswerkopdrachten. Een sessie kan kosteloos geannuleerd worden tot 48 uur voor aanvang. 

Contactformulier